Kermis in Woudenberg

WOUDENBERG – Zoals elk jaar in april komt de kermis weer naar Woudenberg. Woensdag 2 april om 14.00 uur wordt de kermis op het parkeerterrein aan de J.F.Kennedylaan geopend door de Eierprinses Lia van de Beek. Die dag is het ook ‘eurodag’, dat wil zeggen dat verschillende attracties voor één euro draaien.

Stichting Haantjesdag zorgt voor de organisatie van de kermis. Bertus Brouwer van Stichting Haantjesdag vertelt: ,,Al een paar jaar nemen wij de kermismensen alle rompslomp uit handen die er aan vast zit als ze hier komen. We hebben steeds met één persoon contact en die communiceert weer met de andere kermismensen. We vragen voor hen de vergunningen aan, regelen stromend water en stroom voor de caravans, zorgen voor veiligheid en fietsenstalling, enzovoorts. Het scheelt de kermismensen veel werk dat dat allemaal voor hen gedaan wordt voordat ze hier de kramen opbouwen en gaan draaien. Zij betalen ons daar wat voor en met die inkomsten kunnen wij in juni weer Haantjesdag organiseren. Zo helpen we elkaar!”

Bertus en de kermisexploitanten hopen dat ook dit jaar weer veel mensen de weg naar de kermis zullen vinden voor een gezellige middag of avond. De openingstijden zijn woensdagdag en donderdag van 14.00 tot 22.00 uur en vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 23.00 uur. Als afsluiting van de kermis is er weer vuurwerk op zaterdagavond om 22.00 uur.

 

Bron:www.dewoudenberger.nl
Foto: Klaas Haitsma

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.