Kermis Sliedrecht (nog één keer?) bij de Lockhorst

SLIEDRECHT –  Op het parkeerterrein naast De Lockhorst zal van 14 tot 21 mei een kermis verrijzen. Het college van burgemeester en wethouders heeft hier zijn medewerking aan verleend. Er bestaat een kans dat dit de laatste kermis is op deze locatie. Het college wil voor een kermis in 2015 aan de raad vragen het besluit van 2008, om de kermis te verplaatsen van het Winklerplein naar de Lockhorst, te heroverwegen. Het college zal in het derde kwartaal van 2014 een voorstel aan de raad presenteren.

De verplaatsing van de kermis is sinds dat besluit in 2008 altijd onderwerp van hevige discussie geweest. De ondernemers aan het Winklerplein waren er blij mee, zij lijden grote verliezen in de kermisweek, maar het grootste deel van de Sliedrechtse bevolking vond de alternatieve locatie bij de Lockhorst veel te ver buiten het dorp. Vooral voor de jonge bezoekers. Veel Sliedrechtse partijen sloten zich hierbij aan. In de verkiezingsprogramma’s van dit jaar hebben PRO Sliedrecht, VVD en PvdA een pleidooi voor een kermis in het dorpscentrum opgenomen. CDA en SGP-ChristenUnie noemen het thema niet.

De kermis van 2014 wordt gerealiseerd door een andere exploitant dan Van der Vorst Attractieverhuur & Evenementenorganisatie, die voorgaande jaren de Sliedrechtse kermis verzorgde. Hij trok zich in 2013 al terug vanwege de teruglopende bezoekersaantallen bij de Lockhorst. Eigenaar Frank van der Vorst zei toen al. ,,Er is maar één optie die de kermis weer leven in kan blazen en dat is een verhuizing terug naar het centrum.”

In het derde kwartaal van dit jaar wordt de discussie hierover dus heropend. Daarmee is nog niet gezegd dat de kermis terugkomt op het Winklerplein. Ook andere locaties zullen door het college en de raad besproken worden.

 

 

Bron:  http://www.hetkompassliedrecht.nl

Plaats een reactie