Stroomuitval? Wij helpen u met een netovername!

Heeft u van uw netwerkbeheerder een bericht ontvangen dat er gepland onderhoud aan het stroomnetwerk gaat plaatsvinden? Dan ziet het ernaar uit dat u zonder elektriciteit komt te zitten. Een ongemakkelijke situatie met mogelijk grote gevolgen voor de bedrijfsvoering van uw onderneming.

Tijdens geplande werkzaamheden aan het stroomnetwerk helpen wij u graag met tijdelijke stroomvoorziening (zoals aggregaten). Zo kunnen wij de stroomuitval opvangen met onze tijdelijke, mobiele stroomvoorzieningen. Voor elke situatie hebben wij een passend aggregaat. Dit wordt ook wel een netovername genoemd.

Onze elektromonteurs zijn gecertificeerd en vakkundig. Bovendien heeft Homan al meer dan 85 jaar ervaring in elektrotechnische installaties. Zo bent u zeker van een veilige en professionele installatie.

Heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met onze specialisten. U kunt ook direct het aanvraagformulier voor netovername invullen!

Wat is een netovername?

Een netovername houdt in dat de meterkast of groepenkast door een gecertificeerde elektromonteur van Homan wordt afgesloten van het stroomnet en wordt aangesloten op een mobiele stroomvoorziening, bijvoorbeeld een aggregaat. Dit gebeurt als er een stroomstoring óf een geplande stroomonderbreking is. Een netovername wordt ook wel een netopvang genoemd.

Zodra de netbeheerder (zoals Liander, Essent of Nuon) contact met u opneemt met het bericht dat er weer stroom is, koppelen wij het aggregaat weer af en zorgen we ervoor dat uw stroomvoorziening weer aan het vaste net komt te zitten.

Nooit zonder stroom

Met een netovername van Homan zit u nooit zonder de broodnodige elektriciteit. Zo garanderen we bij een stroomonderbreking dat uw een bedrijfsvoering gewoon door kan gaan!

Dankzij onze betrouwbare aggregaten bent u gegarandeerd van voldoende energie!

Oorzaken van stroomuitval

Stroomuitval kan verschillende oorzaken hebben. Het kan zijn dat de elektriciteit alleen in één pand is uitgevallen. Het is ook mogelijk dat de hele straat of wijk geen stroom heeft. Dan is er een landelijke, regionale of lokale stroomstoring. Zo’n grote stroomstoring kan meerdere oorzaken hebben:

  • Schade aan kabels in hoogspanningsmasten, bijvoorbeeld vanwege vorst of blikseminslag
  • Dansende kabels in hoogspanningsmasten, vanwege harde wind
  • Een vliegtuig of ballon die tegen hoogspanningskabels aanvliegt
  • Overbelasting, kortsluiting, brand of een ander defect in een transformatorkast
  • Defecte kabels vanwege onderhoud of werkzaamheden

Omdat er vele oorzaken zijn, kan het lang duren voordat ‘het lek’ boven is en verholpen. In de tussentijd bieden wij uitkomst met een netovername met onze oplossingen op het gebied van tijdelijke stroomvoorziening.

We vertellen u graag meer! Neem contact met ons op!