Leasen in plaats van lenen

Het kan aantrekkelijk zijn om uitgaven te leasen, zodat je per maand een vast bedrag betaalt. We geven je een aantale redenen om te kiezen voor het leasen van je uitgaven.

Om de cashflow gezond te houden, zeker in de huidige onzekere tijd, is een grote investering niet altijd mogelijk. Er wordt vanuit de overheid overbruggingskrediet aangeboden, maar een snellere oplossing kan leasen zijn: je betaalt een vast bedrag per maand voor een vooraf afgesproken periode en je behoudt hierdoor je beschikbare kredietruimte.

Voorspelbare cashflow

Voor de financiële afdeling kan leasen ook fijn zijn, want de kosten zijn voorspelbaar. In tegenstelling tot de aankoop van materialen, waarbij geen inzicht is in wanneer de volgende investering moet worden gedaan, wordt bij lease elke maand hetzelfde bedrag afgeschreven. Overigens is het slim om de financiële afdeling mee te nemen in de lease-overwegingen, want lease wordt gezien als operationele kosten (OPEX) en aanschaf wordt gezien als kapitaalinvestering (CAPEX). Veelal zijn de goedkeuringsprocedures van operationele kosten laagdrempeliger dan voor kapitaalinvesteringen.

Makkelijk opschalen

Als je meer materialen nodig hebt voor bijvoorbeeld een uitbreiding van je team, is dat vaak snel en eenvoudig toe te voegen.

Nog meer voordelen van leasen

Investeringen vervangen door voorspelbare kosten

Korte doorlooptijd van financieringsproces

Korte doorlooptijd offerte-, order- en leverproces

Voorspelbare kosten per maand

Mogelijkheid om op termijn de producten te vervangen

Kunnen investeren buiten de budgetcyclus om

Off-balance investeren met behoud van liquiditeit

Gemakkelijk opschalen indien nodig