Netcongestie? Wij helpen u met een onafhankelijke stroomverzekering

Onze onafhankelijk stroomverzekering zorgt ervoor dat, mocht er een stroomstoring
plaatsvinden, wij binnen een overeengekomen tijd een tijdelijke stroomvoorziening op uw locatie hebben geïnstalleerd. Deze tijdelijke stroomvoorziening opereert op eigen kracht, buiten het normale electriciteitsnet om. Dit stelt u in staat om uw bedrijfsactiviteiten met minimale onderbreking voort te zetten en grote (financiële) verliezen te voorkomen. Deze diensten zijn concrete oplossingen die helpen om operationele verliezen te minimaliseren en de betrouwbaarheid naar uw klanten te garanderen bij stroomuitval en netcongestie.

Kies het pakket dat bij u past

Binnen de Homan Stroomverzekering bieden we drie pakketten aan: Goud, Zilver en Brons. De verschillen tussen de pakketten zitten in reactiesnelheid, mate van support, beschikbaarheid en de bijbehorende kosten. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op!

Vrijblijvende risicoanalyse

Onze specialisten komen graag bij u langs voor een risicoanalyse. Zo weet u, op basis van data, hoe u de kans op bedrijfsuitval door stroomuitval zo klein mogelijk maakt: we maken inzichtelijk welke (financiële) risico’s u loopt en geven u vakkundig advies over de beste oplossingen.

Onze medewerkers zijn gecertificeerd en vakkundig. Bovendien heeft Homan al meer dan 85 jaar ervaring in elektrotechnische installaties. Zo bent u zeker van een veilige en professionele installatie.

Heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met onze specialisten.

Wat doen de overheid en netbeheerders aan netcongestie?

Netbeheerders werken hier op dit moment hard aan. Ze noemen dit het verzwaren van het elektriciteitsnet. Dit kan nog jaren duren. Want het is een grote klus, die door tekorten aan materiaal en personeel nóg lastiger wordt.

Terwijl ze hard werken aan verzwaring van het net, zetten veel netbeheerders ook in op een systeem waarbij ze vraag en aanbod afstemmen op de capaciteit van het net, tegen financiële vergoedingen.

Is de druk op het net te hoog? Dan krijgt een producent van duurzame energie bijvoorbeeld een vergoeding om tijdelijk minder te produceren en terug te leveren aan het net. Zo willen ze de piekmomenten afzwakken om problemen te voorkomen.

Om er zeker van te zijn dat u niet zonder stroom komt te zitten is het verstandig om een plan B te hebben, dat onafhankelijk is van het stroomnet. Neem contact met ons op om meer te weten over ons Stroomback-up plan!