Energieopslag met flexibele configuratie

Energieopslagsystemen vormen een essentieel onderdeel van de energietransitie en spelen een cruciale rol bij het naadloos integreren van hernieuwbare energiebronnen in ons energienetwerk. Bij Homan bieden we energieopslag-systemen die zowel geschikt zijn voor residentiële als commerciële toepassingen. Deze opslagsystemen kunnen flexibel worden geconfigureerd om te voldoen aan de specifieke behoeften en wensen van onze klanten.

Homan energieopslag

1-fase batterijen

Onze alles-in-één enkelfasige energieopslagoplossing is niet alleen veilig en betrouwbaar, maar levert ook een hoger rendement op. Onze 1-fase energieopslagsystemen hebben een maximale capaciteit van 5 kW en bieden de flexibiliteit om tot 4 batterijen parallel aan te sluiten.

3-fase batterijen

Voor grotere residentiële toepassingen met zonnepanelen en energieopslagsystemen is de 3-fase thuisbatterij de perfecte keuze. Deze serie is beschikbaar met een AC-capaciteit van 3 fase 10 kW, en de opslagcapaciteit kan worden afgestemd op de behoeften van de gebruiker, variërend van 10.2/20.4/30.6/40.8 kWh.

De voordelen op een rijtje:

  • All-in-one ontwerp
  • Hoge efficiëntie tot 97,6%
  • IP65-bescherming
  • Optionele stringmonitoring
  • Eenvoudige installatie
  • Digitale controller
  • DC/AC overspanningsbeveiliging
  • Reactieve krachtregelaar

Terugverdientijd

Met dynamische energiecontracten ben je in staat om flexibel te profiteren van schommelingen in de energiemarkt, waarbij elektriciteitstarieven variëren op basis van vraag en aanbod. Door de integratie van accu-opslagsystemen (thuisbatterijen) kan je overtollige elektriciteit opslaan wanneer de tarieven laag zijn en deze opgeslagen energie gebruiken wanneer de tarieven stijgen. Of deze energie terugleveren aan het electriciteitsnet tegen een vergoeding. Dit resulteert niet alleen in kostenefficiëntie, maar draagt ook bij aan het verminderen van de druk op het elektriciteitsnet tijdens piekuren. De terugverdientijd van deze systemen kan hierdoor aanzienlijk verkort worden.

Meer weten over accu’s, thuisbatterijen en energieopslag?