Specialist in Midden Nederland

Met onze hoogwaardige panelen betekent elk straaltje zon voor u direct een besparing op de energierekening. En dat rendement houdt u mooi bij via de handige app. Homan Solar installeert de zonnepanelen, laadpalen en accu’s in Het Groene Hart van Nederland, voornamelijk in de regio Ronde Venen, Aalsmeer, Uithoorn, Amstelland en omstreken. Ook bij u?

Wij hebben vakmanschap, betrouwbaarheid, certificering, netjes werken en service hoog in het vaandel staan. En daar profiteert u van als klant! Vraag direct een offerte aan of doe de gratis dakscan!

Uw voordelen

Serieuze besparing op de energiekosten

Zonnepanelen verhogen de waarde van uw huis

U draagt bij aan een beter milieu

Uw investering verdient zichzelf terug

Direct inzicht in uw rendement met de handige app

Beste keuze in zonnepanelen

Er zij veel soorten, merken en maten zonnepanelen in de markt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen tussen glas/glas en glas/folie panelen. En er is een verschil tussen Monokrystal, Polykristal en Amorf. Wij hebben, met de ervaring en kennis die we hebben, een selectie gemaakt van kwalitatief goede panelen, geproduceerd door bedrijven die toonaangevend zijn in de markt en zichzelf de afgelopen jaren hebben bewezen.

Selectiecriteria zonnepanelen

 • de betrouwbaarheid van de zonnepanelen
 • de beschikbaarheid van de zonnepanelen
 • de garantievoorwaarden van de zonnepanelen.

Wij werken voornamelijk met het merk Jinko Solar. Zij voldoen aan deze selectiecriteria.

Lees hier hoe zonnepanelen werken.

Omvormers en optimizers

Ook voor (micro)omvormers en optimizers hebben wij een selectie gemaakt van merken die zich hebben bewezen, goed leverbaar zijn en perfecte garantievoorwaarden hebben. We werken met SolarEdge en Enphase.

Lees hier waarom je een omvormer nodig hebt.

Garantie

De zonnepanelen hebben 25 jaar fabrieksgarantie en 30 jaar opbrengstgarantie. De Enphase micro omvormers hebben 25 jaar garantie. Deze combinatie maakt dat er de komende 25 jaar geen aanpassingen meer gedaan hoeven te worden aan dit systeem op het dak.

Dé zonnepanelen-installateur van Midden Nederland

Met zonnepanelen op uw dak profiteert u van duurzame energie en draagt u bij aan een beter milieu. En deze energiebron verdient zichzelf gemakkelijk terug. Het enige dat u hoeft te doen is contact opnemen met Homan Solar, dé installateur van zonnepanelen in Midden Nederland. Wij zorgen voor een deskundig advies, snelle offerte, persoonlijk contact en voor een snelle en goede plaatsing met uitsluitend goed opgeleide en gecertificeerde medewerkers. Bovendien kunt u bij ons een gratis dakscan doen!

De terugverdientijd

Hoeveel zonnepanelen er op uw dak passen? Dat bepalen wij aan de hand van onze software en daadwerkelijke maten. Vervolgens maken we een berekening om onder meer de besparing en de terugverdientijd te kunnen bepalen. Deze terugverdientijd hangt natuurlijk af van het aantal panelen, extra bijkomende kostenfactoren en het huidige kWh tarief dat u betaalt. Met de salderingregeling wordt het nog interessanter! Dit is het terugleveren (en verrekenen) van je stroomoverschot aan het stroomnet.

Speciale software

Aan de hand van uw aanvraag maken wij een eerste opzet. De beschikbare ruimte, bijvoorbeeld op uw dak, is leidend voor het aantal panelen dat we kunnen plaatsen. Het uitgangspunt is allereerst om zo dicht mogelijk in de buurt van uw jaarlijkse kWh verbruik te komen. Bij eventuele specifieke wensen om meer energie op te wekken omdat u later wellicht over gaat stappen op elektrisch koken, een warmtepomp, elektrisch rijden etc. bieden we meer panelen aan. Het intekenen van dit eerste voorstel doen we met speciale software. Deze software laat zien hoe uw woning is gesitueerd ten opzichte van de zon, houdt rekening met schaduwvorming op uw dak door bijvoorbeeld bomen, dakkapellen of schoorstenen en past allerlei weermodellen toe op basis van vele jaren met historische data om een realistische inschatting te maken van wat de opbrengsten op uw dak per paneel zouden zijn. Dit maakt dat we nauwkeurig in kunnen schatten welk rendement de panelen gaan brengen.   

Vrijblijvende offerte

Heeft u na het lezen van de offerte nog vragen? Dan staan onze medewerkers u graag te woord om alles zorgvuldig en duidelijk uit te leggen. Geeft u akkoord? Dan bevestigen wij de opdracht, zorgen we dat we alle materialen compleet in huis hebben en benaderen u voor een geschikte dag voor de montage van het hele systeem.

Degelijke montage

U bent akkoord gegaan met de offerte en er is een datum voor de montage met u afgesproken. U kunt onze gecertificeerde installateurs in de ochtend verwachten. Zij zullen op veilige en vakkundige wijze uw panelen monteren. Dit doen zij met precisie en volgens de geldende veiligheidsnormen.

Rekenvoorbeeld

Lees hier hoeveel zonnepanelen een gemiddeld huishouden ongeveer nodig heeft!

Handige app

Zodra de zonnepanelen op uw dak liggen en de installatie in werking is gesteld en is opgeleverd, kunt u in een handige app het rendement van uw zonnepanelen inzien. Daarin staat exact hoeveel kWh’s u heeft opgewekt. En hoeveel u dus heeft bespaard.  Laat de zon maar schijnen!

Opbrengstgarantie met Zonnegarant

Wij doen wat we beloven! Dat geldt ook voor de ontwerpen en de bijbehorende opbrengsten. Daarom zijn wij aangesloten bij de Stichting Zonnegarant. Zij staan garant voor een kloppend ontwerp en staan garant voor de opbrengst in de berekening die in de offerte zijn aangeboden.  Hierdoor kunt u er dus vanuit gaan dat wij nooit de opbrengsten handmatig verhogen, om zo beter en goedkoper dan een andere aanbieder te lijken. Met Zonnegarant bent u zeker van kwaliteit en garantie. Uw rendement is gegarandeerd!

Waarom Homan Solar?

Meer dan 85 jaar erkend elektrotechnisch installateur

Dé installateur van zonnepanelen in Midden Nederland

Zonnepanelen met 25 jaar fabrieksgarantie en 30 jaar opbrengstgarantie

Veilige en vakkundige installatie door gecertificeerde monteurs

Opbrengstgarantie met Stichting Zonnegarant

Persoonlijke aanpak en enthousiaste medewerkers

Nette, veilige oplevering mét deskundige aansluiting op de meterkast

InstallQ-erkend en -gecertificeerd

Vrijblijvende offerte aanvragen  Een elektriciteitsaansluiting wordt als volgt uitgedrukt: aantal fasen x aantal Ampères.
  Dit wordt uitgeschreven als bijvoorbeeld 1x40A of 3x25A aansluiting.
  U kunt op de website van uw netbeheerder de elektriciteitsaansluiting opvragen.

  Wat leveren zonnepanelen op?

  Voor niets gaat de zon op. Dat is precies waar u van profiteert bij het plaatsen van zonnepanelen. Kiest u voor de hoogwaardige zonnepanelen van Homan Solar, dan zorgt elk straaltje zon direct voor een besparing op uw energierekening. Maar wat is eigenlijk de precieze opbrengst als u kiest voor zonnepanelen? Wij leggen het graag aan u uit! 

  Bij zonnepanelen betaalt u één keer de aanschafkosten, maar van de besparing profiteert u elk jaar opnieuw. Daarbij is het zo dat elke kilowattuur (kWh) die u zelf opwekt, u niet hoeft te kopen van het energiebedrijf en de stroom waar u niet direct gebruik van maakt, levert u weer aan het elektriciteitsnet

  Voorkom CO2 uitstoot

  Wist u dat zonnepanelen niet alleen geld op leveren, maar ook nog een behoorlijk wat CO2-uitstoot besparen? Met grijs stroom van het net wordt er 475 gram CO2 uitgestoten per kWh. Heeft u tien zonnepanelen, dan voorkomt u al 1.400 kg CO2 per jaar. Dat is veel meer dan de CO2-uitstoot dat een gemiddeld huishouden in een heel jaar uitstoot!

  Ligging en richting van zonnepanelen

  Niet alleen het aantal panelen, maar ook de richting waarin ze liggen en de hellingshoek hebben invloed op de opbrengst. Zo hebben zonnepanelen die op het zuiden liggen en in een hoek van 36 graden de hoogste opbrengst, namelijk bijna 100 procent. Liggen de panelen in dezelfde hoek, maar dan gericht op het oosten, dan is de opbrengst 20 procent lager. Voor het noorden is dit zelfs 45 procent. 

  Rendement zonnepanelen

  We kunnen ons voorstellen dat het lastig is om de voordelen van zonnepanelen op lange termijn in te schatten. U kunt het zo zien: de winst van zonnepanelen die gericht zijn op het zuiden is te vergelijken met een rente van 4,0 procent op uw spaarrekening. Heeft u zonnepanelen met een ligging op het oosten of westen, dan is dit ongeveer 3,1 procent. 

  Homan Solar

  Bent u overtuigd van de opbrengsten die zonnepanelen u kunnen opleveren? Ga dan ook voor duurzame energie en een beter milieu! Doe direct de gratis dakscan of neem contact met ons op en we bekijken graag wat we voor u kunnen betekenen. Homan Solar is dé installateur van zonnepanelen in de regio Aalsmeer, Mijdrecht, Amstelland en omstreken. Bij ons ontvangt u snel een offerte en bent u verzekerd van een snelle en professionele montage.

  Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

  Onze specialisten staan voor u klaar