Kerstverlichting in Gorinchem

Geplaatst op 27 februari 2024

Kerstverlichting in Gorinchem

Gorinchem is door de ANWB uitgeroepen tot de mooiste vestingstad van Nederland. De deskundige jury gaf hiervoor de volgende motivatie: 

“Gorinchem is beeldschoon gelegen op de plek waar de Linge uitmondt in de Merwede. Schitterend bewaard gebleven zijn de wallen: een groen lint om de stad met knoeperds van kastanjes en platanen om onder te flaneren én met zicht op de ommelanden, de rivier en de vele verdedigingswerken. Die combinatie van zicht op de rivier, ring van groen en levendige binnenstad maakt Gorinchem tot een smakelijke bonbon”, aldus de jury.

Historische stad met moderne vibe

Gorinchem is bewaard gebleven en nu zelfs de grootste vestingstad in Nederland die nog helemaal intact is. Veel vestingonderdelen zijn opgeknapt en hebben nu een hedendaagse bestemming waar Gorcumers én bezoekers graag van genieten. Een dankbare stad om te voorzien van sfeervolle kerstverlichting.

Maar liefst 61.100 duurzame LED lampjes in Gorinchem

In de prachtige vestigingstad hebben de installateurs van Homan meer dan 60.000 duurzame LED lampjes geplaatst. Deze lampjes zijn te vinden in 37 verlichte bomen in het centrum, in 149 guirlandes in de winkelstraten en in de 90 verlichte bollen. Verder ook nog paal- en muurornamenten geplaatst. Om dit alles aan het branden te houden is er gebruik gemaakt van zo’n 3.000 meter kabel.

Wil je meer weten over onze aanpak en oplossingen voor kerst- en themaverlichting in winkelgebieden en stadscentra? Neem dan contact op met onze specialisten.

Gerelateerde projecten

Sfeerverlichting voor kerst in Woerden

Sfeerverlichting voor kerst in Woerden Woerden is de hoofdstad van het Groene Hart, een vestingstad met een Romeins verleden en een echte boerenmarktstad. Het kloppend hart, waar stad en land elkaar ontmoeten, waar koeien grazen en kazen worden gemaakt. Een stad waar een uniek en open landschap samengaat met een eigentijds en historisch stadshart. Fijne sfeer …

Kerstverlichting in Weesp

Kerstverlichting in Weesp Sinds 2022 is Weesp onderdeel van Amsterdam. Als vestingstad zijn er veel historische monumenten en mooie fiets- en vaarroutes te vinden.  Historische stad tussen bruggen en kerken Weesp heeft een gezellig en bruisend centrum. De historische stad ligt tussen prachtige bruggen en oude kerken. Een stadswandeling is daarom zeker een aanrader!  Bijna 35.000 …

Kerstverlichting De Bilt op de Hessenweg en Looydijk

Kerstverlichting De Bilt op de Hessenweg en Looydijk In het hart van de Bilt vind je winkelcentrum Hessenweg – Looydijk met meer dan 80 winkels met een divers aanbod. Voor al uw dagelijkse boodschappen supermarkten en verswinkels tot een uitgebreid aanbod in non food. Een bruisend hart met vele activiteiten. Maar liefst 12.500 duurzame LED …