Opbouw kermis in Leiden

Geplaatst op 18 november 2022

De kermis in Leiden is één van de oudste onderdelen van de 3 oktoberfeesten. Een grote kermis die op de vertrouwde locaties van Leiden staat. Als een lint slingert de kermis door het centrum.

De locaties zijn het Stationsplein, Stationsweg, Steenstraat, Beestenmarkt, Blauwpoortsbrug, Nieuwe Beestenmarkt, rondom molen De Valk, Lammermarkt, Tweede Binnenvestgracht en het Schuttersveld. 

Jong en oud vinden op de kermis wel iets leuks om te doen. Terug van weggeweest en dé blikvanger op het Schuttersveld is de Bungee Katapult. Ook de alom geliefde Cakewalk met de spannende, lopende banden en bewegende trappen is er te vinden. Voor de kleine kermisvierders is er De Reis door Toverland.  

De drie hoogste attracties staan op de Lammermarkt bij Molen De Valk. Na het succes van vorig jaar is de Around the World terug. Zwaaien boven de stad kan maar één keer per jaar! Ook vanuit het Europa Reuzenrad is Leiden op een bijzondere manier te zien. Spanning en sensatie is er bij de Booster Maxxx. Geniet van allerlei kermislekkernijen, terwijl je feestend Leiden aan je voorbij ziet trekken richting Miami Trip, Break Dance, Polyp, Fun house Fire Department, Disco Jumper, Jumbo, spookhuis Ghost Castle,  Snow Jet, het glazen doolhof Fun Circus en familie-achtbaan Bugs en Bees. Voor de kinderen zijn er de draaimolen, de buggy en nog veel meer. Een spelletje doen kan ook. Kortom, variatie genoeg. Op de Beestenmarkt zijn de Super Mouse en de Booster XXL te vinden. De Stationsweg en het Stationsplein bieden alle kans om lekker te slenteren met als eindpunt de poffertjeskraam. 

Stroomvoorziening

Natuurlijk kan dit allemaal niet zonder stroom. De tijdelijke stroomvoorziening op de kermis in Leiden wordt geïnstalleerd door het gecertificeerde opbouwteam van Homan. We hebben een aantal foto’s gemaakt tijdens de opbouw van deze kermis. Bekijk ze hieronder en zie ons team in actie in Leiden.

Gerelateerde projecten

Kermis Uden: één van de grootste kermissen van Nederland

Mega Kermis Uden is één van de grootste en meest vooraanstaande kermissen van Nederland en met dit jaar ook nog eens de grootste kinder- en familiekermis erbij. Verspreid over 4 pleinen en het Bevrijdingspark staat er vermaak voor jong en oud. Verschillende draaimolens, het Reuzenrad, spelletjes, entertainment en de typische kermishapjes zoals de suikerspinnen, churros, oliebollen, …

Kermis op de Dam in Amsterdam

Midden op de prachtige Dam in het centrum van Amsterdam vond vroeger tweemaal per jaar een gezellige kermis plaats. Voor jong en oud waren er bijzondere attracties. Er was bijvoorbeeld een reuzenrad waarin je de binnenstad van Amsterdam vanaf grote hoogte kon zien. Er waren behendigheidsspellen en kinderattracties, maar ook grotere attracties zoals Breakdance, Booster …

Tilburg: de grootse kermis in de Benelux

De Tilburgse Kermis is de grootste kermis in de Benelux. Er staan jaarlijks tussen de 230 en 240 attracties uit binnen- en buitenland, in een 4,5 kilometer lang lint door het centrum van de stad. De Tilburgse Kermis is de grootse én gezelligste kermis van de Benelux! Met vaak nieuwe attracties, maar ook een nostalgisch …