De 6 grootste trends in feestverlichting voor winkelstraten

Geplaatst op 11 mei 2023

Feestverlichting is van groot belang in winkelstraten. Het is niet alleen belangrijk om de veiligheid te waarborgen, maar het heeft ook een positieve invloed op de winkelervaring van winkelend publiek. Door een goede inzet van sfeerverlichting krijgen winkelstraten een unieke en aantrekkelijke uitstraling en trekken ze meer bezoekers.

In dit blog-artikel beschrijven we de 6 grootste trends in sfeerverlichting in winkelstraten.

1 – Duurzame LED-verlichting

LED-verlichting is al geruime tijd een populaire keuze voor feestverlichting in winkelgebieden. LED-verlichting is energiezuinig, heeft een lange levensduur en kan gemakkelijk worden aangepast aan verschillende kleuren en intensiteiten. Dit maakt het een ideale keuze voor het creëren van sfeer en het benadrukken van de architectuur van gebouwen en straten.

Homan Almere Centrum sfeerverlichting

2 – Slimme verlichtingssystemen

Slimme verlichtingssystemen maken het mogelijk om de verlichting van winkelstraten automatisch aan te passen aan verschillende omstandigheden, zoals tijd van de dag, weersomstandigheden en evenementen. Dit kan de energie-efficiëntie verhogen en tegelijkertijd de sfeer en veiligheid verbeteren.

Homan Kerst in winkelcentrum Amstelplein Uithoorn

3 – Lichtkunst: lichtsculpturen en projecties

Lichtkunst wordt steeds vaker gebruikt in winkelstraten om aandacht te trekken en de sfeer te verbeteren. Dit kan variëren van eenvoudige lichtinstallaties tot uitgebreide lichtsculpturen en -projecties. Lichtkunst kan ook worden gebruikt om het verhaal van een winkelstraat of een stad te vertellen en zo de geschiedenis en cultuur van de omgeving te benadrukken.

Homan kerstverlichting in de tuin

4 – Duurzame sfeerverlichting

Duurzaamheid is een belangrijk aandachtspunt voor sfeerverlichting in winkelstraten. Steeds meer steden en gemeenten kiezen voor energiezuinige verlichting en hernieuwbare energiebronnen om de CO2-uitstoot te verminderen en het milieu te sparen. Dit kan ook betekenen dat de verlichting wordt uitgeschakeld op momenten dat er weinig mensen op straat zijn om energie te besparen.

Kerstverlichting Museumkwartier Amsterdam Museumplein PC Hooft, Van Baerle

5 – Interactieve verlichting

Interactieve verlichting maakt het mogelijk voor bezoekers om de sfeer van de winkelstraat te beïnvloeden door middel van hun smartphone of andere apparaten. Dit kan variëren van het aanpassen van de kleur van de verlichting tot het selecteren van muziek en andere audio-effecten. Interactieve verlichting kan consumenten betrekken bij hun omgeving en zo de winkelervaring verbeteren.

Homan feestverlichting Hilversum

6 – Certificering en veiligheid

Werken met stroom is niet zonder risico en vereist absolute veiligheid. Daarom is het werken met gecertificeerde installateurs steeds vaker een vereiste voor gemeentes en winkeliersverenigingen. Zo worden onnodige risico’s en gevaarlijke situaties voorkomen.

homan veiligheid

Meer omzet voor winkeliers

Feestverlichting is een belangrijk middel voor winkelstraten en heeft een grote impact op de ervaring van bezoekers. Door de juiste keuzes te maken op het gebied van verlichting, duurzaamheid, lichtkunst en interactiviteit kunnen steden en gemeenten hun winkelstraten transformeren tot aantrekkelijke en unieke bestemmingen voor inwoners en bezoekers. Met als resultaat meer bezoekers in het winkelgebied én meer omzet voor de winkeliers!

Advies?

Heeft u hulp of advies nodig bij de feestverlichting in uw winkelgebied? Neem contact op met de ervaren, gecertificeerde specialisten van Homan. Al meer dan 85 jaar verzorgen wij kerst- en themaverlichting in winkelstraten. Het eerste ornament werd al door ons opgehangen in 1937. Bekijk hier een aantal van onze projecten die we onlangs hebben gerealiseerd.

Gerelateerde berichten

Kerstverlichting in winkelstraten: wat kunnen we verwachten …

Met elke kerst die voorbij gaat, wordt de decoratie en kerstverlichting in onze winkelstraten…

Lees verder

Homan ontvangt CO2 reductiecertificaat 2023

Ook in 2023 heeft Homan de uitstoot van CO2 enorm gereduceerd. Hiervoor heeft Homan het CO2…

Lees verder

De kermis organiseer je voor iedereen

De ouderwetse gezelligheid van een kermis, verbindt jong en oud. Voor iedere gemeente is deze…

Lees verder