Duurzame Sfeerverlichting

Geplaatst op 1 november 2022

In 1937 verlichtten onze eerste ornamenten de donkere winkelstraten. De gezellige sfeerverlichting trok mensen de winkelstraten in tijdens de gure wintermaanden. Het zorgde voor meer omzet bij de ondernemers en een veiliger gevoel bij het winkelend publiek. Homan was destijds al een trendsetter. En dat blijven we! Al decennialang maken we gebruik van de nieuwste ontwikkelingen, noviteiten en de volgende generatie materialen en LED-verlichting.

Noviteit in feestverlichting

Het aanbrengen van professionele sfeerverlichting is voor ons een dagtaak. Daarbij hebben het gebruik duurzame materialen, recycling en een veilige werksituatie altijd onze focus. Dat betekent ook dat we selectief zijn als het gaat om onze leveranciers en de keuze voor het materiaal waarmee we werken. In de professionele feestverlichting worden ornamenten vaak gemaakt van PET (polyethyleentereftalaat), maar dit is een relatief breekbaar materiaal. Daar staan wij bij Homan niet altijd achter als beste oplossing. Daarom maken wij graag gebruik van een noviteit binnen de feestverlichting: een flexibel materiaal dat vrijwel onbreekbaar is, UV-bestendig en tegen vorst kan. Het gaat daarom langer mee en is beter verwerkbaar.

Hergebruik van materialen

Bij verwijdering van de sfeerverlichting, checken we alles dat binnenkomt en repareren waar nodig. Zijn ornamenten versleten of voor eenmalige inzet ontworpen, dan recyclen zoveel mogelijk materialen. Ook het aluminium wordt hergebruikt. Onbruikbaar restmateriaal scheiden we en wordt verantwoord afgevoerd. 

Sfeerverlichting op maat

Voor de ontwikkeling van ornamenten en overspanningen maken we gebruik van 3D-printing. Dat wil zeggen dat alles naar wens en op maat gemaakt kan worden. Het is dus mogelijk om volledig custom made feestverlichting te ontwikkelen voor winkelstraten, winkelcentra en bedrijfspanden. We ontwikkelen en ontwerpen veel van onze sfeerverlichting samen met, en volledig naar wens, van onze klanten.

Full service

Met ruim 80 jaar ervaring weten wij ondertussen heel goed welke risico’s en lastigheden gemoeid gaan met de installatie van sfeerverlichting. Sfeerverlichting voor in bomen, dorpscentra, tuinen, winkelstraten en winkelcentra, dat kan. Wij zijn er professioneel mee bezig. Hoe zorg je dat mensen de winkelstraten in trekken tijdens de donkere regenachtige maanden? Waar let je op tijdens de installatie en hoe zorg je dat het veilig blijft? Voor onze klanten nemen wij de complete zorg uit handen. Naast de verhuur, verkoop en installatie van feestverlichting is ook de verwijdering, het onderhoud en zelfs de opslag bij ons in goede handen.

Gerelateerde berichten

Netcongestie: een gevaar voor veel sectoren in Nederland

Netcongestie, oftewel overbelasting van het elektriciteitsnet, vormt een groeiend probleem in…

Lees verder

Netcongestie: 5 grote risico’s voor bedrijven

Netcongestie, een situatie waarbij de vraag naar elektriciteit het aanbod overtreft, vormt een…

Lees verder

Tijdelijke stroom als oplossing voor netcongestie

Niets is vervelender dan een lege telefoon die je niet kunt opladen. Of dat door stroomgebrek je…

Lees verder