Homan maakt zich hard voor een gezonde werkomgeving

Geplaatst op 1 november 2022

Elektronisch bureau Homan pleit voor een omgeving waarin werknemers met een gerust hart te werk gaan. Om dit te realiseren staan gezondheid en ontspanning binnen het bedrijf centraal. Monique Balte-De Vries, HR-manager bij Homan, zet zich hier dagelijks voor in. “We willen dat iedereen aan het einde van de dag veilig thuiskomt.”

Aandacht voor het team

Om Homan te adviseren over een optimale werkomgeving, waarbij veilig en gezond werken voorop staan, startte Monique met de opleiding tot Middelbaar Veiligheidskunde. Tijdens deze opleiding heeft ze ontdekt hoe Homan een nog veiligere bedrijfscultuur kan creëren. En dat is volgens haar belangrijk, want “als je waardering en aandacht geeft aan het werk dat wordt gedaan, groeit je menselijk kapitaal.” Het duurde dan ook niet lang voordat Homan haar personeel besloot te voorzien van nieuwe mogelijkheden.

Bewustzijn van gezondheid creëren

Het team van Homan zet zich in voor het plaatsen van zonnepanelen, feestverlichting en wagen- en aggregatenparken. Dit vraagt om fysieke inspanning van het team en daar is het bureau zich van bewust. “We beseffen dat ons team, niet zoals onze stroomvoorzieningen, een onuitputtende batterij heeft. Daarom voorzien we hen van een gezonde lunch en een fysiotherapeut wanneer zij lichamelijke klachten ervaren”, aldus Monique. Door daarnaast het personeel tweemaal per week sportlessen aan te bieden, stimuleert het bedrijf haar medewerkers om op hun gezondheid te letten.

Ontspannen tijdens het werk

Bij enkel een gezonde werkomgeving stimuleren, blijft het niet. Ook ontspanning is een belangrijk speerpunt binnen het bedrijf. “Boven in ons kantoor hebben we een ruimte waar ons team kan pingpongen, op een andere manier creatief kan zijn of gewoon even in een eigen bubbel kan zitten.” Medewerkers spreken hun waardering hierover uit en laden weer op voor hun volgende opdracht. En zo ziet Homan het graag: energie geven aan klanten én werknemers.

Meer weten?

Meer weten over het Elektrotechnisch bureau Homan, onze werkwijze of ons team? Neem contact op via 0297 28 21 21.

Gerelateerde berichten

Kerstverlichting in winkelstraten: wat kunnen we verwachten …

Met elke kerst die voorbij gaat, wordt de decoratie en kerstverlichting in onze winkelstraten…

Lees verder

Homan ontvangt CO2 reductiecertificaat 2023

Ook in 2023 heeft Homan de uitstoot van CO2 enorm gereduceerd. Hiervoor heeft Homan het CO2…

Lees verder

De kermis organiseer je voor iedereen

De ouderwetse gezelligheid van een kermis, verbindt jong en oud. Voor iedere gemeente is deze…

Lees verder