Stagiair Vincent: “Fijn dat ik zelfstandig aan de slag mag.”

Geplaatst op 19 oktober 2023

De 18-jarige Vincent Paulus loopt sinds begin september stage bij Homan Solar. Hij volgt de opleiding Junior Consultant Duurzaamheid en houdt zich tijdens zijn stage veel bezig met verschillende manieren van klantcontact. Vincent wil tijdens zijn stageperiode graag meer leren over installaties en hoe het gaat binnen een bedrijf. Hij vertelt ons meer over zijn stageplek.

Waarom heb jij ervoor gekozen om bij Homan stage te lopen?

“Het is in de regio een bekend bedrijf, dus het stond door school en docenten goed aangeschreven. Daarnaast hoorde ik via jongens van school dat zij hier hadden stage gelopen. Zij vertelden eigenlijk alleen maar positieve verhalen, waardoor het mij wel een leuk bedrijf leek. Ook wist ik dat het een brede stage was, dus dat ik meer zou mogen doen dan alleen maar mailen.”

Je bent nu al anderhalve maand aan het werk bij Homan, wat is jouw indruk van het bedrijf?

“Heel gezellig, het heeft een goede werksfeer. Daarnaast geven ze veel vrijheid. Als ik zelfstandig iets kan oppakken, dan mag ik dat hier ook direct doen. Dat is fijn.”

Wat vind je het leukst aan je stage bij Homan?

“Het leukste is dat het niet eentonig is. Ik krijg hier veel verschillende taken, van klantcontact tot offertes opmaken en meegaan naar installaties. Daarnaast is het ook leuk dat ik hier, anders dan op school, praktijkervaring op kan doen. Verder vind ik het ook interessant dat ik veel met klanten in contact ben en leer hoe het er daadwerkelijk aan toe gaat in zo’n bedrijf.”

Wat vind je minder leuk aan je stage?

“Er is niet perse iets dat ik minder leuk vind. Alleen soms de lange dagen, daar moet ik nog aan wennen.”

Ben jij op zoek naar een stageplek met een gezellige werksfeer? En wil jij net als Vincent meer leren over de gang van zaken in een bedrijf en/of installaties van zonnepanelen? Kijk eens op werken bij Homan voor onze vacatures of neem contact met ons op.

Gerelateerde berichten

Tijdelijke stroom als oplossing voor netcongestie

Niets is vervelender dan een lege telefoon die je niet kunt opladen. Of dat door stroomgebrek je…

Lees verder

Onvoldoende netstroom beschikbaar? Gebruik een aggregaat!

Aggregaten kunnen voor de meest uiteenlopende doeleinden worden ingezet. Of het nu gaat om een…

Lees verder

Kerstverlichting in winkelstraten: wat kunnen we verwachten …

Met elke kerst die voorbij gaat, wordt de decoratie en kerstverlichting in onze winkelstraten…

Lees verder