The Future is Water

Geplaatst op 1 november 2022

The Future is Water! Onder dit credo vragen KHN Watersport, TIG Sports en hun partner Allianz aandacht voor de manier waarop wij met water en klimaatveranderingen omgaan. Met de mix van water en sport hopen zij bewustzijn te creëren bij een breed publiek over duurzaamheid en water. Als onderdeel van TFIW investeren deze partijen de komende jaren in het verduurzamen van grote watersportevenementen, zoals het Jeugd WK, het WK zeilen en de 1e editie van de Dutch Water Week, met als belangrijk onderdeel de World Cup Allianz Regatta. Sustainability en impact, dat is de gedeelde missie met een duidelijke koers!

Elektrisch varen, ook in de topsport

Allianz sloot zich recent aan als trotse partner bij dit welvarende initiatief. Als partner stellen zij duurzaamheidseisen en leggen de lat hoog om op een verantwoorde manier te investeren in watersport. Een van de opvallende initiatieven die zij nemen, is het grootschalig elektrificeren van de boten voor crew en aanvoer tijdens watersport evenementen. Hiervoor werken zij samen met Homan BV, een gevestigde naam als het gaat om tijdelijke- en duurzame stroomvoorzieningen. “Wij vinden dit een ontzettend mooie uitdaging. Niet alleen omdat we een bijdrage leveren aan het weren van dieselmotoren tijdens watersport evenementen. Ook omdat we samen met Allianz en de andere partners nog een stap verder kijken. Zo zijn we voor komende events de mogelijkheden aan het verkennen om al die motoren ook duurzaam op te laden,” licht Peter Homan, directeur van het elektrotechnisch bureau toe.

Groen van wal naar schip

Bedoeling is om in 2023 tijdens de Allianz Regatta alle motorboten te laten varen op groene stroom. Om dat voor elkaar te krijgen, zal een groot aantal mobiele zonnepaneel-installaties worden ingezet. “Met onze zogenaamde ‘zonnebloemen’ is het mogelijk om uit zonlicht genoeg stroom op te wekken om tijdens een wedstrijddag alle boten die nodig zijn te laten varen,” licht Homan toe. Zo krijgen de razend spannende zeilwedstrijden direct een positieve impact op water en klimaatverandering.

‘The Future is Water’ is een mooi initiatief, waarbij door alle partijen scherp aan de wind wordt gevaren om de scheepvaart en watersport te verduurzamen.

Meer weten? Wilt u meer weten over de mobiele zonnepanelen voor tijdelijke groene stroomvoorziening? Of bent u benieuwd wat Homan voor uw (sport)evenement kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op via info@homan.nl of bel met +31297282121.

Gerelateerde berichten

Kerstverlichting in winkelstraten: wat kunnen we verwachten …

Met elke kerst die voorbij gaat, wordt de decoratie en kerstverlichting in onze winkelstraten…

Lees verder

Homan ontvangt CO2 reductiecertificaat 2023

Ook in 2023 heeft Homan de uitstoot van CO2 enorm gereduceerd. Hiervoor heeft Homan het CO2…

Lees verder

De kermis organiseer je voor iedereen

De ouderwetse gezelligheid van een kermis, verbindt jong en oud. Voor iedere gemeente is deze…

Lees verder