Homan vermindert CO2-uitstoot en ontvangt certificaat

Geplaatst op 1 november 2022

Mijdrecht – Elektrotechnisch bureau Homan heeft ambitieuze doelstellingen als het gaat om de verduurzaming van het bedrijf. Vorig jaar is daarom de overstap gemaakt naar HVO50 brandstof. Door die overstap is de CO2-uitstoot van het wagen- en aggregatenpark met maar liefst 295.163 kg gereduceerd. Hiervoor mocht Homan een C02-reductie certificaat van FullTank in ontvangst nemen. “Een certificaat waar we trots op zijn,” zegt Peter Homan.

HVO brandstof

HVO staat voor Hydrotreated Vegetable Oil en is de meest duurzame brandstof van dit moment. Het wordt gemaakt van hernieuwbare grondstoffen zoals afgewerkte plantaardige oliën (bv. frituurvet) en dierlijke vetten. Er komt geen fossiele aardolie aan te pas. Dat houdt in dat de brandstof volledig circulair en afbreekbaar is.

Milieuzone proof

Het gebruik van HVO voor het wagenpark draagt positief bij aan het verminderen van de uitstoot van schadelijke stoffen zoals CO2, fijnstof (-33% t.o.v. gewone diesel), stikstof (-9%) en roetdeeltjes (-30%). Doordat Homan heeft gekozen voor een duurzame inrichting van het wagenpark – alle vrachtwagens hebben een emissieklasse 6 en rijden sinds vorig jaar op HVO diesel –  zijn zij welkom in alle Nederlandse binnensteden met milieuzones. Een belangrijke voorwaarde als je hofleverancier bent op het gebied van stroom voor kermissen, evenementen en de feestverlichting in winkelstraten verzorgd.  

Duurzaam ondernemen

Voor Elektrotechnisch bureau Homan is de keuze voor duurzame diesel een hele logische keuze: “Vooruitgang vinden wij belangrijk. Niet alleen als het gaat om de ontwikkelingen in onze markt, maar ook voor onze mensen en onze organisatie. Met grote vervuilende wagens de binnenstad in, of stampende dieselaggregaten zijn gewoon niet meer van deze tijd,” licht Peter toe. Het certificaat dat Homan uit handen van Kees de Baat van FullTank heeft ontvangen krijgt een mooi plekje op het kantoor in Mijdrecht. En de gele trucks en aggregaten van Homan blijven ook in 2022 gewoon groen doordraaien.

Gerelateerde berichten

Gevolgen van een overbelast elektriciteitsnet

Netbeheerders waarschuwen er al jaren voor: ons elektriciteitsnet is overbelast. Dit kan gevolgen…

Lees verder

Netcongestie: een gevaar voor veel sectoren in Nederland

Netcongestie, oftewel overbelasting van het elektriciteitsnet, vormt een groeiend probleem in…

Lees verder

Netcongestie: 5 grote risico’s voor bedrijven

Netcongestie, een situatie waarbij de vraag naar elektriciteit het aanbod overtreft, vormt een…

Lees verder