Plan direct een afspraak in!

Online demo of afspraak op locatie

Of je nu de voorkeur hebt voor een online demo of een fysieke afspraak, beide is mogelijk. Plan direct een afspraak in en geef aan wat je voorkeur is!

Gratis online oriënterend gesprek over zonnepanelen: dit kun je verwachten

 • Je bespreekt met de solar-adviseur wat de mogelijkheden zijn op uw dak.  
 • Je krijgt uitleg over de zonnepanelen die er zijn. En welke kosten hierbij komen kijken. Samen bespreek je welk type goed aansluit bij jouw situatie. 
 • Na afloop ontvang je een offerte met een voorstel op maat. Hierin staan de kosten vermeld én ook de verwachte opbrengsten.
 • Je hebt de mogelijkheid om al je vragen te stellen.
 • Thuis via een beeldgesprek of in onze showroom in Mijdrecht. 

Liever een afspraak met een solar adviseur bij u thuis? Neem dan direct contact met ons op!

Waarom Homan Solar?

Meer dan 85 jaar erkend elektrotechnisch installateur

Dé installateur van zonnepanelen in Midden Nederland

Zonnepanelen met 25 jaar fabrieksgarantie en 30 jaar opbrengstgarantie

Veilige en vakkundige installatie door gecertificeerde monteurs

Opbrengstgarantie met Stichting Zonnegarant

Persoonlijke aanpak en enthousiaste medewerkers

Nette, veilige oplevering mét deskundige aansluiting op de meterkast

InstallQ-erkend en -gecertificeerd

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Heb ik een vergunning nodig om zonnepanelen te plaatsen?

Nee, in de meeste gevallen heb je geen vergunning nodig om zonnepanelen op je dak te plaatsen in Alphen aan den Rijn. Er zijn uitzonderingen, zoals bij monumentale panden of in beschermde stads- en dorpsgezichten. Controleer dit altijd bij de gemeente.

Hoe weet ik of mijn dak geschikt is voor zonnepanelen?

Je kunt gebruikmaken van onze gratis dakscan om te bepalen of je dak geschikt is voor zonnepanelen. Factoren zoals oriëntatie, hellingshoek en eventuele schaduwvorming spelen een rol bij de geschiktheid.

Hoeveel kan ik besparen met zonnepanelen?

Gemiddeld besparen huishoudens ongeveer €1.143 per jaar op hun energierekening met zonnepanelen. Dit bedrag kan variëren afhankelijk van je energieverbruik en de hoeveelheid opgewekte energie.

Vrijblijvende offerte aanvragen  Een elektriciteitsaansluiting wordt als volgt uitgedrukt: aantal fasen x aantal Ampères.
  Dit wordt uitgeschreven als bijvoorbeeld 1x40A of 3x25A aansluiting.
  U kunt op de website van uw netbeheerder de elektriciteitsaansluiting opvragen.

  Wat leveren zonnepanelen op?

  Voor niets gaat de zon op. Dat is precies waar u van profiteert bij het plaatsen van zonnepanelen. Kiest u voor de hoogwaardige zonnepanelen van Homan Solar, dan zorgt elk straaltje zon direct voor een besparing op uw energierekening. Maar wat is eigenlijk de precieze opbrengst als u kiest voor zonnepanelen? Bij zonnepanelen betaalt u één keer de aanschafkosten, maar van de besparing profiteert u elk jaar opnieuw. Daarbij is het zo dat elke kilowattuur (kWh) die u zelf opwekt, u niet hoeft te kopen van het energiebedrijf en de stroom waar u niet direct gebruik van maakt, levert u weer aan het elektriciteitsnet

  Voorkom CO2 uitstoot

  Wist u dat zonnepanelen niet alleen geld op leveren, maar ook nog een behoorlijk wat CO2-uitstoot besparen? Met grijs stroom van het net wordt er 475 gram CO2 uitgestoten per kWh. Heeft u tien zonnepanelen, dan voorkomt u al 1.400 kg CO2 per jaar. Dat is veel meer dan de CO2-uitstoot dat een gemiddeld huishouden in een heel jaar uitstoot!

  Ligging en richting van zonnepanelen

  Niet alleen het aantal panelen, maar ook de richting waarin ze liggen en de hellingshoek hebben invloed op de opbrengst. Zo hebben zonnepanelen die op het zuiden liggen en in een hoek van 36 graden de hoogste opbrengst, namelijk bijna 100 procent. Liggen de panelen in dezelfde hoek, maar dan gericht op het oosten, dan is de opbrengst 20 procent lager. Voor het noorden is dit zelfs 45 procent. 

  Rendement zonnepanelen

  We kunnen ons voorstellen dat het lastig is om de voordelen van zonnepanelen op lange termijn in te schatten. U kunt het zo zien: de winst van zonnepanelen die gericht zijn op het zuiden is te vergelijken met een rente van 4,0 procent op uw spaarrekening. Heeft u zonnepanelen met een ligging op het oosten of westen, dan is dit ongeveer 3,1 procent. 

  Homan Solar

  Bent u overtuigd van de opbrengsten die zonnepanelen u kunnen opleveren? Ga dan ook voor duurzame energie en een beter milieu! Doe direct de gratis dakscan of neem contact met ons op en we bekijken graag wat we voor u kunnen betekenen. Homan Solar is dé installateur van zonnepanelen in de regio Alphen aan den Rijn, Aalsmeer, Mijdrecht, Amstelland en omstreken. Bij ons ontvangt u snel een offerte en bent u verzekerd van een snelle en professionele montage.