Zonnepanelen; hoe ziet onze oplossing eruit?

Geplaatst op 3 oktober 2023

Zonnepanelen worden steeds populairder en dat is niet zonder reden. Ze dragen bij aan verduurzaming, zorgen voor een lagere energierekening en voegen waarde toe aan uw woning. Iedereen heeft zijn eigen redenen om voor zonnepanelen te kiezen.

In dit blogartikel gaan we dieper in op de stappen rondom de aanschaf van zonnepanelen en leggen we uit hoe onze oplossing eruit ziet.

Hoe komt onze aanbieding voor zonnepanelen tot stand?

Bij Homan Solar geloven we in maatwerk. We beginnen met een gedetailleerde analyse van uw situatie. De beschikbare ruimte op uw dak en uw jaarlijkse energieverbruik zijn leidend bij het ontwerp van uw zonnepanelensysteem. We streven ernaar om zo dicht mogelijk bij uw jaarlijkse kWh-verbruik te komen. Als u specifieke wensen heeft, zoals het opwekken van extra energie voor toekomstige behoeften zoals elektrisch koken, een warmtepomp of elektrisch rijden, passen we het ontwerp daarop aan. We maken gebruik van geavanceerde software om de opbrengst van uw panelen nauwkeurig te voorspellen, rekening houdend met zonligging, schaduwvorming en historische weerdata.

Enphase systeem

Afhankelijk van uw hoofdaansluiting bieden we een 1 of 3 fase Enphase systeem aan, bestaande uit Jinko fullblack 430Wp panelen, Enphase IQ8+ Micro Omvormers, en een volledig batterijsysteem dat aangesloten wordt op de groepenkast. In onze offerte vindt u details over het ontwerp, de verwachte opbrengst in vergelijking met uw verbruik, de investering en een schatting van de terugverdientijd. Afhankelijk van uw situatie bieden we meerdere ontwerpen aan met verschillende specificaties. Lees meer over de werking van zonnepanelen en omvormers.

Maar liefst 25 jaar fabrieksgarantie en 30 jaar opbrengstgarantie

Het Enphase Micro-inverter Systeem is veilig, uitbreidbaar en betrouwbaar. Het zet de gelijkstroom van uw zonnepanelen om in wisselstroom en geeft via het internet informatie over hoe uw systeem presteert. U hoeft geen fysieke omvormer in huis te hebben, omdat de micro-omvormers direct onder de panelen op uw dak zijn geïnstalleerd. Met 25 jaar fabrieksgarantie op de panelen en micro-omvormers, en 30 jaar opbrengstgarantie, hoeft u zich de komende decennia geen zorgen te maken over aanpassingen. In vergelijking met traditionele omvormers die slechts 10 tot 12 jaar garantie bieden en na ongeveer 13 tot 14 jaar vervangen moeten worden, bespaart u met ons systeem niet alleen op de vervangingskosten, maar ook op het risico dat uw hele systeem uitvalt bij een defect. Onze oplossing zorgt ervoor dat slechts één paneel niet zal werken terwijl de andere panelen blijven presteren.

Zonnegarant

Homan Solar is aangesloten bij Stichting Zonnegarant. Zij nemen de verantwoordelijkheid voor de opbrengst bij installaties tot 10.000 kWh van het door ons aangeboden systeem. Dit betekent dat u zonder zorgen kunt profiteren van uw zonnepanelen. De stichting monitort uw jaarlijkse energieopbrengst en garandeert dat deze overeenkomt met wat wij hebben beloofd. Is de opbrengst lager? Dan betalen zij het verschil. Meer informatie hierover vindt u op https://zonnegarant.nl/.

Accu-opslagsystemen

Door de integratie van accu-opslagsystemen kan je overtollige elektriciteit opslaan wanneer de tarieven laag zijn en deze opgeslagen energie gebruiken wanneer de tarieven stijgen. Of deze energie terug leveren aan het elektriciteitsnet tegen een vergoeding. Dit resulteert niet alleen in kostenefficiëntie, maar draagt ook bij aan het verminderen van de druk op het elektriciteitsnet tijdens piekuren. De terugverdientijd van deze systemen kan hierdoor aanzienlijk verkort worden. Lees meer over de salderingsregeling.

Homan Solar: erkend, gecertificeerd en betrouwbaar

Homan Solar maakt deel uit van Homan BV, een bedrijf dat al meer dan 85 jaar toonaangevend is in elektriciteitsvoorzieningen. Wij zijn InstallQ-erkend en -gecertificeerd en beschikken over een ervaren team met technische kennis en eigen materieel. Wij staan garant voor een snelle, uitstekende service en werken volgens de laatste normen en richtlijnen. Ons doel is om uw zonnepaneleninstallatie niet alleen veilig en netjes af te leveren, maar ook om indien nodig uw meterkast aan te passen voor optimale prestaties.

Maak een afspraak voor een schouw!

Na het lezen van deze blog heeft u hopelijk een goed beeld van onze aangeboden oplossing en waarom Homan Solar de juiste keuze is voor uw zonnepanelen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor een afspraak voor een schouw, zodat we op de dag van de installatie alles compleet inzichtelijk hebben om een soepele installatie bij u te verzorgen. Bij Homan Solar staan we klaar om uw zonnepanelendromen te realiseren en u te helpen bij uw reis naar een duurzame toekomst.

Tot gauw bij de schouw!

Gerelateerde berichten

Tijdelijke stroom als oplossing voor netcongestie

Niets is vervelender dan een lege telefoon die je niet kunt opladen. Of dat door stroomgebrek je…

Lees verder

Onvoldoende netstroom beschikbaar? Gebruik een aggregaat!

Aggregaten kunnen voor de meest uiteenlopende doeleinden worden ingezet. Of het nu gaat om een…

Lees verder

Kerstverlichting in winkelstraten: wat kunnen we verwachten …

Met elke kerst die voorbij gaat, wordt de decoratie en kerstverlichting in onze winkelstraten…

Lees verder